Intake

The Home Clinic biedt behandelingen in de Basis-GGZ voor lichte tot matige verslavingsproblematiek.

Als je nog aanvullende vragen hebt of een intake-gesprek wilt met één van onze behandelaren dan kun je ons bellen op 0294 450 186.

We zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9:00 tot 22:00 uur.

Je kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Aanmeldprocedure

Als je je aanmeldt voor je verslaving dan wil je zo snel mogelijk hulp. Als je je aanmeldt bij The Home Clinic krijg je daarom binnen één werkdag een online vragenlijst. Zodra deze is ingevuld wordt er een afspraak gemaakt voor een online intakeconsult. Hierna bepaal je zelf of je verder wil.

Voordat de intake-procedure start dien je wel eerst een verwijsbrief te vragen aan je huisarts. Bij een lichte verslaving met weinig impact op andere delen van je leven kan de huisarts je doorverwijzen naar de basis GGZ van The Home Clinic. Bij ernstiger problematiek waarbij er meer impact is op je leven of als er psychologische problemen meespelen vindt er een verwijzing naar onze gespecialiseerde GGZ plaats.

Let op: wil je bij The Home Clinic in behandeling voor een alcohol of drugsverslaving dan zullen wij je vragen om een verwijsbrief. Je huisarts kan hiervoor verwijzen via Zorgdomein of de digitale verwijsbrief downloaden. Zonder verwijsbrief van je huisarts dien je de kosten van de behandeling zelf te betalen.

Start Intake?
Bel 0294 450 186

Direct starten met de Intake?
Bel 0294 450 186 of Meld je Aan

Intake en diagnostiek

De intake is nodig om te kunnen beoordelen welke zorg voor jou de meest passende zorg is. Hierbij wordt een online vragenlijst afgenomen waarmee we je verslavingsprobleem in kaart brengen en gaan we persoonlijk online met je in gesprek. Dit is maatwerk.

Vervolgens wordt samen met jou een behandelplan opgesteld waarin alle doelen van de behandeling worden beschreven. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij dit behandelplan, het moet jouw plan zijn! De behandelaar zal daarom veel moeite doen om jouw wensen in haalbare doelen om te zetten. Omdat dit tijdens de behandeling kan veranderen, zal het behandelplan ook met regelmaat worden geëvalueerd. In het behandelplan vind je tevens welke behandelaren betrokken worden bij de behandeling.

Na afronding van de diagnostiek en de behandelplanbespreking kan de behandeling starten. Deze wordt ingevuld afhankelijk van jouw individuele wensen en vorm van behandeling, zie Online Behandeling voor Verslaving en Online Detoxificatie van Alcohol en Drugs. Wil je persoonlijk kennis maken op de polikliniek dan kan dat in Weesp en Voorschoten.