Cocaïneverslaving

Ex-cliënt vertelt over de behandeling van zijn cocaineverslaving

Ex-cliënt cocaineverslaving over een eerdere ambulante behandeling op een poli-kliniek (dus niet aan huis)..

Elke week vroeg zijn verslavingsarts: 'En Rob, hebben we deze week nog gebruikt?' Rob (31) kan er nog kwaad om worden. 'Natuurlijk had ik gebruikt, man! Zo'n vent praat elke week een uurtje tegen je aan. Daarna gebruik je misschien een uur of drie niets. Vervolgens koop je gewoon weer voor 200 euro cocaïne, zoals elke dag.'

Lees Verder

Een cocaineverslaving is aan de meesten niet uit te leggen. Cocaine is een drug die de wereld in twee helften deelt: die van de gebruiker en de niet-gebruiker. Beiden spreken een andere taal. Dit is waarschijnlijk de reden dat je een behandeling voor cocaineverslaving uit de weg gaat. Jammer, want een cocaineverslaving is goed thuis online te behandelen. Gewoon in je eigen omgeving en alleen met mensen waarvan jij wilt dat ze er van af weten. 

Risico's van Langdurig Cocainegebruik

Als je cocaine gebruikt dan voel je je lichamelijk en mentaal enorm sterk, je kunt helder denken, barst van de energie en hebt het gevoel beter dan ooit te presteren. Als je echter gedurende langere tijd cocaine gebruikt dan kunnen juist deze effecten er voor zorgen dat je verslaafd raakt aan cocaine. Je hebt dan geen controle meer over het cocainegebruik, je kwetst mensen uit je directe omgeving en veel zaken lopen door het gebruik vast. Bovendien is het gebruik van cocaine niet zonder risico: je neusholtes kunnen beschadigd raken, je kunt last krijgen van wanen, uitingen van agressie en lichamelijke uitputting. Dit kan uiteindelijk leiden tot onder meer hartfalen. Daar bovenop komen dan nog de problemen met je familie, je werk en financiëen. The Home Clinic kan je helpen om al deze problemen de baas te worden.

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186 of Meld je Aan

Het Home Clinic Programma voor Cocaineverslaving

  • Thuis afkicken van cocaine: Veel mensen met een cocaineverslaving zijn ZZP'er of hebben een bepaalde functie binnen een bedrijf en kunnen niet zo makkelijk opgenomen worden in een verslavingskliniek. Anderen zien op tegen opname. Opname is echter niet altijd nodig om behandeld te worden voor een cocaineverslaving. Mits je goed ondersteund wordt kunt je thuis online afkicken van cocaine. Je kunt gewoon blijven werken en je hoeft niet met vreemden je problemen te delen.
  • Duurzaamheid: Een cocaineverslaving raakt het hele gezin. Gezinsleden kunnen daarom opgenomen worden in het Home Team. Het Home Team Programma geeft het Home Team inzicht in de mechanismen van een cocaineverslaving. Hierdoor wordt een sterk en duurzaam vangnet gecreëerd dat ook blijft bestaan als The Home Clinic uit het gezichtsveld is verdwenen.
  • Anonimiteit: Bij bepaalde (publieke) functies kan het uitlekken van een cocaineverslaving schadelijk zijn voor de carrière. Bij The Home Clinic bepaal je zelf wie je bij de behandeling betrekt en waar de behandeling plaatsvindt. Hierdoor behoud je zelf de regie over de behandeling en is anonimiteit volledig gewaarborgd.
  • Persoonlijke ambities en carrière: Wat je opgebouwd hebt in jaren kan in korte tijd met een cocaineverslaving teniet worden gedaan. Bij The Home Clinic werk je direct aan je herstel en ben je snel back on track.
  • Omgaan met valkuilen: Je leert thuis omgaan met alle valkuilen die bij een cocaineverslaving horen. Hierdoor is de kans kleiner dat je terugvalt. Dit is niet mogelijk als je opgenomen zou worden in een verslavingskliniek.

Bron: Trimbos