Cannabisverslaving

Meld je nu aan voor je cannabisverslaving

Cannabis onschadelijk?

Cannabis heeft het imago een onschadelijke drug te zijn. Veel mensen hebben echter aan den lijve ondervonden hoe schadelijk cannabis in hun leven kan zijn.

Als dit ook voor jou geldt, wacht dan niet langer maar stop nu met blowen!

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186 of Meld je Aan

Veel mensen geloven dat stoppen met blowen geen enkel probleem is omdat cannabis een softdrug is. Helaas hebben evenveel mensen aan den lijve ondervonden hoeveel invloed een cannabisverslaving heeft op hun leven. Herken je je hierin en wil je niet meer dat de cannabisverslaving jouw leven bepaalt? The Home Clinic biedt een unieke online behandeling om thuis van een cannabisverslaving af te komen.

Het Home Clinic Programma voor Cannabisverslaving

  • Thuis stoppen met cannabis: De eigen omgeving is de beste leerschool om van een cannabisverslaving af te komen. Dit is de plek waar je je veilig voelt maar ook de plek waar alle gevaren rond de cannabisverslaving aanwezig zijn. Dat is de reden dat The Home Clinic online bij jou thuis komt. Onze therapeuten kunnen je op deze manier beter begrijpen en je leren waar gevaren of kansen liggen om een cannabisverslaving voorgoed te doorbreken.
  • Home Team: Jij en je familieleden zullen het zelf moeten doen en dat kunnen wij je leren. Mensen uit je directe omgeving zoals je partner of je ouders worden daarom opgenomen in het Home Team. Dit Home Team wordt getraind om de cannabisverslaving de deur uit te werken. Daar heb je meer aan dan met vreemden in een kliniek je probleem te delen.
  • Afkicken van cannabis: Als je stopt met blowen dan kun je last krijgen van afkickverschijnselen, zoals slapeloosheid, somberheid of concentratieproblemen. We begeleiden je hier doorheen zodat je niet terugvalt in de cannabisverslaving.
  • Weerbaar tegen trek: Je leert onder meer je leven zonder cannabis opnieuw te ontdekken en eventuele achterstanden opgelopen door de cannabisverslaving in te halen. Met deze training leer je je psychologisch te wapenen tegen trek.

Risico's van Cannabisgebruik

Cannabis heeft het imago een onschadelijke drug te zijn. In de laatste 10 jaar is het gehalte THC in hasj en wiet echter enorm toegenomen waardoor je makkelijker verslaafd raakt.

Bovendien kan een hoog THC-gehalte leiden tot angst- en paniekaanvallen, misselijkheid en hoofdpijn. Sommige mensen die hiervoor gevoelig zijn kunnen door het gebruik van cannabis last krijgen van een psychische stoornis en er zijn aanwijzingen voor een verhoogde kans op longkanker bij chronisch zwaar gebruik.

Bron: Trimbos